Litt om oss:

Vi er Odd Harald og Sylvi som har en fritidseiendom i Nord-Odalen Hedemark der vi mater småfugler og andre dyr som sliter med å finne mat gjennom vinteren, og på sommeren har vi flere fuglekasser som vi følger tett.

Hvordan startet Fuglekvitter:

Det hele startet for 7-8 år siden da vi kjøpte vårt første lille foringsautomat på Europris. Merket fort at det holdt ca 2 dager før den var tom. Gikk da til anskaffelse av en liten foringsautomat til, men det ble bare mer sultene fugler, så det rakk bare 2 dager da også.

Så etter 3 år var vi på felleskjøpet og kjøpte vår første 5 kg foringsautomat i tillegg til de 2 små. Det ble noe bedre da, men holdt ikke fra mandag til fredag da vi kom til fritidseiendommen vår igjen. Så for 3 år siden fant vi ut at vi måtte ta grep, og måtte lage noe som var så stort og varte så lenge at vi ikke måtte kjøre opp hit hver helg bare for å falle opp fuglemat. Og dermed var vår første stor forerautomat under produksjon. Og det ble en foringsautomat som tar 15 kg solsikker. Vi du se hvordan vi laget den, så finnes den under meny Ekorn og Fuglemat. Vi fant samtidig ut hvordan vi kunne lage vår egen fuglemat i form av egenproduserte fettklumper slik at  vi fikk ned utgiftene litt. Det ble dyrt og kjøpe all fuglematen i butikk.

Etter at vi begynte å lage egen fuglemat og fikk satt opp den stor automaten har antallet fugler bare økt, så nå har vi svingt innom felleskjøpet og gått til innkjøp av 1 ekstra 5 kg foringsautomat.

Så i dag sitter vi med 2stk 5 kg foringsautomater som vi fyller med villforblanding, og en storforer på 15 kg som vi fyller med solsikkefrø, og i tillegg lager og henger vi opp egenproduserte fettklumper. Og nå holder det med mat over ukedagene, men antallet fugler har økt, så må fortsatt opp å fylle på villforautomatene hver helg.

Om våren/ sommeren har vi fuglekasser hengende ute. Begynte med 1 kasse første året, men har nå økt til 5 kasser. Noen er kjøpt, mens andre har vi bygget selv. Også her kommer vi nok til å utvide mer med årene.

Våren 2019  hengte vi livkamera i 2 av fuglekassene, og filmen la vi ut på nett slik at alle som ville kunne følge med på hva som skjedde i fuglekassene. Dette vil vi også fortsette med til neste år da vi fikk flere tilbakemeldinger fra folk rundt om i landet som fulgte med i fuglekassene.

Hensikten med siden vår:

Er å vise hvordan man kan spare penger med å lage fuglemat selv, og hvordan en kan lage egen foringsautomater. Alt dette finnes under meny.

Vi har også tatt bilder av hvilke fuglearter vi får besøk av på foringsplassen vår. Flere arter og bilder vil komme med tiden etter hvert som dem besøker oss.

Vi gjør det jo dette fordi vi synes det er kjempe gøy, man redder også mange fugler og dyr fra å sulte på vinteren og det er en lærerik og flott hobby å ha.