Nå er forelderparrene travle

Det er aktivitet i kassene her hos meg nå. Svart/hvit fluesnapper har lagt 7 egg i kasse 2 med kamera og ruger på dem. Herr fluesnapper er stadig innom og forer fruen med innsekter. Men hun tar seg også tid til noen friminutter for å trimme vingene og spise selv også.

I kassen ved kjøkkenet har blåmeisen klekket og begge foreldrene er travelt opptatt med å fore ungene. De tar med seg fett fra meisebollene som henger ute som ekstra tilskudd ved siden av innsektene.

I kassen i skogkanten holder spettmeisen til. Den har flere ganger måttet jage både ekorn og flaggspett som kommer for nære kassen. Der er det nok også klekket nå. Det er en stadig skytteltrafikk på begge foreldrene.

Jeg har flere hull i vindskiene på huset. De er hakket av hakkespett for flere år siden. Og der hekker taksvalen. I dag fløy en fugl i vinduet, og jeg fikk se flaggspetten sitte litt bortenfor å spise på noe. Da jeg kom ut fant jeg 2 egg på bakken rett under svaleredene. Et var helt og et var knust. Var nok flaggspetten som hadde robbet taksvaleredet. Flaggspetten er stadig på meisebollene også. Den trenger også mat til ungene sine borte i skogen. Naturen kan være brutal noen ganger.