Vi flytter

Vi flytter for tiden til et småbruk i gulverket (Eidsvoll) Derfor vil flere av våre kamera være mørke i tiden fremover. Når vi har kommet oss godt til rette vil vi sette opp flere kamera som dere kan følge med på.

Hilsen oss på fulgekvitter.no

 

Live fra fuglekasse 1


Live fra fuglekasse 2


Live fra fuglekasse 3


Live fra fuglekasse 4


Live fra fuglekasse 5


Live fra fuglekasse 6


Velkommen til fuglekvitter.no

 

 

Live kamera foringsplassen på vinteren og live kamera fra fuglekasser på sommeren.

På vinteren filmer vi fra deler av foringsplassen i Nord-Odalen som ligger i Innlandet fylke. Her er det daglig besøk av kjøttmeis, blåmeis, svartmeis, spettmeis, flaggspett, gråstett, dumpap, og ekorn. Har også besøk av andre arter, men disse er ikke oppservert daglig. Det fores her med vilfugelblanding, solsikkefrø og egenproduserte meiseboller..

Live kamera fuglekasse 1

Henger på hytteveggen ca 10 meter fra foringsplassen.

2021

Blåmeisen er godt i gang med å legge egg i kassen, og begynner snart å ruge eggene.

Også i år ser det ut som det blir blåmeis i denne kassen da vi ser blåmeisen har begynt å bygge redet sitt i kassen.

2020

Sommeren 2020 hadde vi blåmeis i fuglekasse. Blåmeisen la 12 egg dette året, men noen egg forsvant uten at vi helt vet hva som skjedde og noen unger døde, så av 12 egg ble det 6 unger som overlevde og forlot fuglekassen.

2019

Sommeren 2019 hadde vi også blåmeis i denne fuglekassen. De la 9 egg og det ble 9 unger, og alle klarte seg og forlot redet på dag 20.

 

Live fuglekasse 2.

Henger på en husvegg 2 kilometer unna foringsplassen og fuglekasse 1.

2021

Her er snart svarthvit fluesnapper ferdig med å bygge seg rede.

Her venter vi i spenning på å se hvem som flytter inn i år.

2020

Da har svarthvit fluesnapper bygget redet sitt i denne fuglekassen, og vi venter på at den skal begynne å legge egg. Da er de i gang og legge egg i kassen. Det ble 7 egg i kassen, alle eggene klekte og alle ungene klarte seg og fløy ut av fuglekassen.

2019

Denne fuglekassen ble hengt opp ganske sent på våren 2019, og det var stor spenning på om det ville bli fugel i kassen. Tok ikke mange dagene før et svarthvit fluesnapper par flyttet inn, bygget rede og la egg. Så startet dramaet da kom en vendehals og kastet ut svarthvit fluesnapper og alle eggene før den forsvant like fort som den kom. Samme kvelden flyttet blåmeisen inn og overtok fuglekassen. Ble egg og unger på den, men lite kull til blåmeis og være. Finner alt om dette dramaet i bloggen.

I høst flyttet kjøttmeisen inn i kassen og tok den som vinterbolig, men så ble den kastet ut av spettmeisen, som kom ryddet kassen og flyttet inn.

 

Live fuglekasse 3

Henger på husvegg til Inger-lise og Håkon som bor i Pukeruhagen på Sokna, og som da blir ca 12 mil unna de andre fuglekassene.

2021

Blåmeisen er godt i gang med å legge egg i kassen.

Her har nå blåmeisen bygget og er klar til å legge egg.

2020

Denne fuglekassen ble hengt opp våren 2020, og der driver et blåmeispar og flytter inn, men så ble det litt action i denne kassen også, for blåmeisen ble kastet ut og pilfinken overtok kassen

Pilfinken er nå godt i gang med å ruge ut eggene sine. Hannen og hunnen ruger begge to, og veksler nå på hvem som er inne og ruger. De ruger eggene 12-14 dager før eggene klekker.

Eggene er nå klekket, men det er vanskelig å se pga » taket» de har i kassen. Det er sett 2 unger der inne, men er muligens flere en de 2 som er sett.

Da har «taket» rast sammen og vi kan endelig se at pilfinken har 5 unger i fuglekassen.

Da er det bare 3 unger igjen i fuglekassen. 1 er forsvunnet og ingen vet hva som har skjedd med den. Mulig tatt av en annen fugel. En døde pga at den var mindre en de andre og klarte vel ikke kampen om å få tak i maten.

Da har ungene forlatt redet, og det var bare 2 av ungene som overlevde. Pilfinken er nå i gang med å gjennoppbygge redet sitt i kassen. Ser ut som der blir et kull til i år.

Ble et kull til med pilfinkunger i kassen, men også her ble det en del døde fugleunger.

 

Lve fuglekasse 4

fuglekasse 4 henger i skogen ca 50 meter fra foringsplassen.

Spettmeis eggene er snart klar til å klekke.

Den kassen var hengt opp i fjor vår, men kassen stod tom og ingen flyttet inn. I år har spettmeisen bygget redet og flyttet inn.

 

 

 

Vann

Her på østlandet var det mye tørke en tid og lite tilgang til vann for fuglene. Kan da være lurt og sette ut en skål med vann slik at fuglene får noe å drikke hvis du ikke bor nær en naturlig vannkilde som dem kan drikke av.